az én utam

Czuczi Viktória a nevem, önismereti utadon kísérlek a jóga, a kineziológia módszerei, kedvenced vagy akár lovam segítségével.

Már gyerekkoromban izgatott, hogyan segíthetem az embereket….mint a legtöbb segítő én is önmagamat és válaszaimat keresve jógázni kezdtem, terápiára és spirituális elvonulásokra járni, s elkezdett megváltozni az életem.

Szívemmel felismertem, hogy a jóga és az önismeret gyakorlása nem csupán saját fejlődésemre lehet hatással, hanem az emberiség tudatosságának emelkedésére is. Megtapasztaltam, hogy ahogy az élet sem a versenyről szól, úgy a stabilitást és a békét sem a tökéletesen felvett jógapózokban találom, hanem ott, ahol önmagamra tudom fordítani a figyelmem és megengedem az elmélyülést a gyakorlatok közben.

Hozom a módszereket, amiről papírom van, őszintén teszem hozzá segítői, emberi, önismereti, s jógázásaim örömét és nehézségeit.

Jógaóráimon a természetességre és nem a tökéletességre törekszem, ahol célunk a lélegzet, a mozgás és a befelé figyelés harmóniájának megtalálása.
Ahol azt is megtapasztalhatod, hogy "hibázni" természetes, sőt szükséges, mert így mutatkozhat meg valódi önmagad.

Az önismereti kísérések és a jógafoglalkozások által ezeket az értékes és hiteles tapasztalatokat adom át az úton lévőknek.

Így haladunk egymásra hatva, egyre tisztábban látva oda, ahol jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Mi a jóga nekem?

Egyensúly, rugalmasság és tudatosság a világ változásában.

A jóga a csendes megérkezés, visszatalálás önvalómhoz, amely önismereti utam kezdetétől velem van. Finom mozdulatainak alkalmazása által a váratlanul ért változásokból, szorongásból, mélységből emelt ki lassan, de biztosan.

Sokkal több, mint gyakorlatsor. Lélegezve, koncentrálva, befelé figyelve és odaadóan megélni egyfajta mozgó meditatív állapotot.

Nekem nem az számít, mióta vagyok oktató, milyen hangzatos helyszínen tanultam, vagy milyen steril, luxus a stúdióm: hanem az, ahogy ezt a megélt pillanatot sugározva, szenvedéllyel és elhivatottan át tudom adni a gyakorlóknak.

Azt szeretem, amikor a jóga csendesen belülről érezhető, s nem kívülről látványosan.

Hitet, rugalmasságot, stabilitást, belső iránytűmet megtalálva és önmagam szeretetén tovább tanítva emel fel a teljesség felé.

Képzések

Hatha jóga oktató 200 RYT Yoga Alliance - Asram Jógastúdió
Gerincjóga oktató 200 óra - Mandala Jógastúdiók
Mentálhigiénés szakember - Károli Gáspár Református Egyetem
Coach Kineziológus - Európa Akadémia
Lóval Asszisztált Coach - Fejlesztő célú Lovas Képzések

Megjelenések

Vélemények

"Négy évig cipeltem a lelki problémáimat, amik ennyi idő alatt jelentős teherré váltak, és minden hétköznapomra hatással voltak. Semmilyen módszerrel nem tudtam megszabadulni tőlük. Sok lehetőséget, segítőt kipróbáltam, egy kicsit mind előbbre vitt, de önmagában egyik sem segített végleg letenni ezt a puttonyt. Viki terápiás órát tartott nekem. Csendesen, elvonultan beszélgettünk. Hagyott mesélni, közben alig, de célzottan, irányítottan kérdezett. Aztán egy számomra addig ismeretlen - de utólag már látom, nagyon hatékony - módszerrel elérte, hogy a legutolsó fájó gondolatomat is kimondjam. Akkor még "csak" jobban éreztem magam, de pár nappal később azon kaptam magam, hogy azt a korábbi problémakört illetően sokkal nyugodtabb, felszabadultabb vagyok. Aztán egyértelműen éreztem, hogy már nem nyomaszt semmi, nincsenek bennem kérdések, elmúltak a gyötrelmes gondolatok. Ez az állapot azóta is tart, pedig ennek már lassan fél éve. Azt hiszem, határozottan kijelenthetem, hogy Viki segített, jó szívvel ajánlom mindenkinek. Nemcsak szakmailag kiváló, hanem empatikus, kedves és nyugodt. Mert szerintem emberi tényezők nélkül a szakmai tudása fabatkát sem érne.
(Andrea)"

"Viki felkészült, kedves oktató, figyel mindenki igényeire. Az óráján jól ötvözi az eddig megszerzett spirituális tudását a jóga elemeivel. Nekünk az első jógaóra biztosan nem az utolsó volt.
(Tibor)

"Köszönöm a gondosan felépített órát!
Én, mint teljesen kezdő mindent jól értettem. Viki részletesen, szemléletesen elmagyarázta, bemutatta a gyakorlatokat.
Nagyon jól esett és boldog voltam, hogy végigcsináltam
Igazán jól átmozgatott, alig várom a következő alkalmat!"
(Csilla)

„Közel 4 éve dolgozom együtt Vikivel. A 20-as éveim végén láttam mennyi minden gátol, hogy nem azt az életet élem, amit szeretnék, hogy a párkapcsolat egyenlő volt a lehetetlennel…Ádámtól és Évától indultunk is és az évek alatt az egész életem felfordult, de csakis pozitív értelemben. Jött a szerelem, majd el is ment, volt összeomlás, majd a gyógyulás, saját lábra állás, összepakolás, külföldre menés, hazatérés. Mindegy, mi volt a szituáció, hogy épp hol voltam, Viki mindig mellettem volt, van. Bármikor kérhettem, kérhetem a tanácsát. Mindig őszinte, soha nem ígért rózsaszín unikornisokat. Életem egyik legjobb döntése volt felkeresni és együtt dolgozni vele.”
(Szilvi)

"Vikit nagyon jó kineziológusnak tartom. Jó érzékkel tapint a lényegre és alkalmazza a megfelelő technikát, amellyel nálam valódi és tényleges változást ért el. Figyelmes, kedves és őszinte…ezáltal én könnyen megnyíltam, hamar és őszintén meg tudtam vele beszélni minden problémám… Viki soha sem erőszakos, lágyan és finoman tereli az embert és figyel a visszajelzésekre… őszintén ajánlottam Vikit, mint kineziológust a barátaimnak, és egyikük sem csalódott."
(Roland)

"Nagyon felkészült, alapos, mindenki igényeire odafigyelő, végtelenül kedves személyiség Viki. Az órák jó hangulatúak, mindig alaposan átmozgatnak és abszolút jó hatásúak. Nagyon örülök, hogy megtaláltam és amikor csak tudok, megyek az óráira."
(Éva)

"Vikinek életem végéig hálával tartozom. A jóga és a meditálás egyik legjobb oktatója. 1-2 alkalom és teljesen máshogy fogja fel az ember a gondjait..
Megbízható, kedves és segítőkész. Bármilyen téren segítséget nyújt nekünk. Még órákon kívül is.
Én személy szerint is sokat tanultam tőle..A hitet és az elengedést.
Mind lényét és mind munkáját illetően csak megelégedéssel tudok róla nyilatkozni."
(Timi)