az én utam

Czuczi Viktória a nevem, önismereti utadon kísérlek a jóga, a kineziológia módszerei, vagy akár lovam segítségével.

Már gyerekkoromban izgatott, hogyan segíthetem az embereket egy elégedettebb, teljesebb élethez. Közel 20 évvel ezelőtt külföldön keresve a válaszaimat vonzott magához a jóga és a segítői hivatás.

A válaszokat végül nem külföldön, hanem önmagamban találtam meg. A jógagyakorlások, terápiás foglalkozások és spirituális elvonulások tapasztalatai segítettek megváltoztatni az életemet.

Megtapasztaltam, hogy ahogy az élet sem a versenyről szól, úgy a stabilitást és a békét sem a tökéletesen felvett, elvárásoknak megfelelő pózokban találom, hanem ott, ahol akár hajlított térddel, de önmagamra tudom fordítani a figyelmem és megengedem az elmélyülést a jógagyakorlatok közben.

Szívemmel felismertem, hogy a jóga és az önismeret hosszan tartó hittel teli gyakorlása nem csupán saját fejlődésemre lehet hatással. Egy egész életre megérintett az, hogy az emberiség tudatosságának emelkedéséhez járulhatok hozzá, ha minél többen megtapasztalhatjuk, hogy képesek vagyunk a változásokhoz rugalmasabban alkalmazkodni, önmagunkkal, a természettel összhangban szívből kapcsolódni.

Jógaóráimon a természetességre és nem a tökéletességre törekszem, ahol célunk a lélegzet, a mozgás és a befelé figyelés harmóniájának megtalálása.
Ahol azt is megtapasztalhatod, hogy "hibázni" természetes, sőt szükséges, mert így mutatkozhat meg valódi önmagad.

Hozom a módszereket, amiről papírom van, őszintén teszem hozzá segítői, emberi, önismereti, s jógázásaim örömét és nehézségeit.  Így haladunk egymásra hatva, egyre tisztábban látva oda, ahol jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Mi a jóga nekem?

Egyensúly, rugalmasság és tudatosság a világ változásában.

A jóga a csendes megérkezés, visszatalálás önvalómhoz, amely önismereti utam kezdetétől velem van. Finom mozdulatainak alkalmazása által a váratlanul ért változásokból, szorongásból, mélységből emelt ki lassan, de biztosan.

Sokkal több, mint gyakorlatsor. Lélegezve, koncentrálva, befelé figyelve és odaadóan megélni egyfajta mozgó meditatív állapotot.

Nekem nem az számít, mióta vagyok oktató, milyen hangzatos helyszínen tanultam, vagy milyen steril, luxus a stúdióm: hanem az, ahogy ezt a megélt pillanatot sugározva, szenvedéllyel és elhivatottan át tudom adni a gyakorlóknak.

Azt szeretem, amikor a jóga csendesen belülről érezhető, s nem kívülről látványosan.

Hitet, rugalmasságot, stabilitást, belső iránytűmet megtalálva és önmagam szeretetén tovább tanítva emel fel a teljesség felé.

Képzések

Hatha jóga oktató 200 RYT Yoga Alliance - Asram Jógastúdió
Gerincjóga oktató 200 óra - Mandala Jógastúdiók
Mentálhigiénés szakember - Károli Gáspár Református Egyetem
Coach Kineziológus - Európa Akadémia
Lóval Asszisztált Coach - Fejlesztő célú Lovas Képzések

Megjelenések

Vélemények

"Viki csoportos, szabadtéri lovas jógáján vettem részt, és számomra tökéletes egyensúly volt a testi és lelki gyakorlásban. Viki nagyon jó, inspiráló oktató - a csoportos helyzetben is azt éreztem, hogy végig hozzám beszél. A szemlélete közel áll hozzám, át tudtam adni magam a gyakorlásnak az ő vezetésével. Emberként és jógaoktatóként is csodás. Őszintén, szeretettel ajánlom."
(Anna-Kata)

"Szeretem Viki óráit. Mindig megtalálja az egyensúlyt a mozgás és a spirituális rész között. Szeretem, hogy rugalamas, hírtelen is tud váltani (amire csak a profik képesek) és soha nem esett kétségbe ha a három kis gyermekem is beszeretett volna állni jógázni. Szeretem, a természet közeli óráit is, az illóolajokat, a hangtálazást. Hálás vagyok hogy megismertelek és veled haladhatok a fejlődés útján!
(Timi)

"Ami igazán megkülönbözteti a többi jóga óráktól amiken jártam, az ahogyan Viki áll hozzá az emberhez. Tényleg sokkal közelebb tudtam engedni magamhoz a mozgásformát mert úgy közvetítette nekem."
(Ana)

"Vikiből árad a kedvesség, a nyugalom a profizmus. Jó energiákkal teli a jógaóra. Mindig feltöltődést és egyben lecsendesülést érzek utána. Hagy időt, nincs kapkodás, és a jelenben tart. Öröm minden alkalom vele."
(Kinga)

"Számomra nagyon fontos, hogy milyen az oktatóm, mert ez egy olyan folyamat amihez felkészült, érzékeny vezető szükséges. Viki ilyen. A gyerekeim (köztük egy kamasz fiú) is kipróbálták és szerették az órákat.
Ráadásul a macskáink is imádják.
Szívből ajánlom, nekünk sokat jelent."
(Ágnes)

"Mindig várom a közös gyakorlásokat, teljesen felfrissülök, megnyugszom. Viki segít a felhalmozódott stresszt letenni, s fejlődni. Örülök, hogy megismerhettem, s általa el tudok mélyülni a jógában."
(Böbe)

"Viki felkészült, kedves oktató, figyel mindenki igényeire. Az óráján jól ötvözi az eddig megszerzett spirituális tudását a jóga elemeivel. Nekünk az első jógaóra biztosan nem az utolsó volt.
(Tibor)

"Köszönöm a gondosan felépített órát!
Én, mint teljesen kezdő mindent jól értettem. Viki részletesen, szemléletesen elmagyarázta, bemutatta a gyakorlatokat.
Nagyon jól esett és boldog voltam, hogy végigcsináltam
Igazán jól átmozgatott, alig várom a következő alkalmat!"
(Csilla)

„Közel 4 éve dolgozom együtt Vikivel. A 20-as éveim végén láttam mennyi minden gátol, hogy nem azt az életet élem, amit szeretnék, hogy a párkapcsolat egyenlő volt a lehetetlennel…Ádámtól és Évától indultunk is és az évek alatt az egész életem felfordult, de csakis pozitív értelemben. Jött a szerelem, majd el is ment, volt összeomlás, majd a gyógyulás, saját lábra állás, összepakolás, külföldre menés, hazatérés. Mindegy, mi volt a szituáció, hogy épp hol voltam, Viki mindig mellettem volt, van. Bármikor kérhettem, kérhetem a tanácsát. Mindig őszinte, soha nem ígért rózsaszín unikornisokat. Életem egyik legjobb döntése volt felkeresni és együtt dolgozni vele.”
(Szilvi)

"Vikit nagyon jó kineziológusnak tartom. Jó érzékkel tapint a lényegre és alkalmazza a megfelelő technikát, amellyel nálam valódi és tényleges változást ért el. Figyelmes, kedves és őszinte…ezáltal én könnyen megnyíltam, hamar és őszintén meg tudtam vele beszélni minden problémám… Viki soha sem erőszakos, lágyan és finoman tereli az embert és figyel a visszajelzésekre… őszintén ajánlottam Vikit, mint kineziológust a barátaimnak, és egyikük sem csalódott."
(Roland)

"Nagyon felkészült, alapos, mindenki igényeire odafigyelő, végtelenül kedves személyiség Viki. Az órák jó hangulatúak, mindig alaposan átmozgatnak és abszolút jó hatásúak. Nagyon örülök, hogy megtaláltam és amikor csak tudok, megyek az óráira."
(Éva)

"Vikinek életem végéig hálával tartozom. A jóga egyik legjobb oktatója. 1-2 alkalom és teljesen máshogy fogja fel az ember a gondjait..
Megbízható, kedves és segítőkész. Bármilyen téren segítséget nyújt nekünk. Még órákon kívül is.
Én személy szerint is sokat tanultam tőle..A hitet és az elengedést.
Mind lényét és mind munkáját illetően csak megelégedéssel tudok róla nyilatkozni."
(Timi)