Női jóga

 

A női jóga magában foglalja a hatha jóga minden pozitív hatását, és ennél még sokkal többet ad. A női jóga nőknek lett megalkotva, egyfajta terápiás jógaként, és nemcsak a fizikai testtel, hanem a lélek anatómiájával is foglalkozik.

A rendszeresen végzett női jóga gyakorlatok pozitív hatásai:

  •  az altest energetikai rendszerét állítják helyre,
  • megerősítik a gát területét, a medence és a has izmait,
  • mobilizálják és erősítik a csípőizületeket,
  • szabályozza a ciklust, kiegyensúlyozza a hormonális működést,
  • támogatja az idegrendszer és az érzelmek stabilitását. 

A női jóga összpontosít az alsó három csakrára, a gyökér, a szakrális csakrára és a köldökcsakrára is.

Részletesen foglalkozunk a női szervek egészségtanával, az áramló, lágy, de dinamikus gyakorlatok során minden oldalról stimuláljuk, masszírozzuk a női szerveket, harmonizáljuk a hormonműködést. A ritmikus ingerek folyamán keletkező finom energiapumpa felébreszti a női szervek erejét. Oldjuk a csípő merevségét, ezáltal segítünk a női testnek kitárulni. Mind fizikai, mind energetikai gyakorlatokkal dolgozunk, olyan mély testi tapasztalások útján haladva, amik a jóga finom eszközeivel, a befelé fordulással és kapcsolódással önmagunkhoz, a testünkhöz, segítenek megnyitni az utat a finom érzékelés számára.

Szintén fontos, hogy a szívcsakrával is ugyanilyen aktívan foglalkozzunk.

A szív nemcsak a vérkeringés biztosítója, hanem a tiszta érzelmeink helye is. A lélek lakhelye is, aki a szívben Isten parányi részeként folyamatosan jelen van. Innen kapcsolódunk, önmagunkhoz, társainkhoz és Istenhez is. A nők a szívük és női szerveik energiáit felébresztve, azokat táplálva, táplálják a világot is, és jobbá teszik az életet.

A tapasztalás, a mélyre merülés és az újra feltámadás nőiséged terén, a felszabadultság, a harmónia, a termékenység és a kiteljesedés kísérik női jógásaink hullámzó útját. A klasszikus jógaórák felépítését követő, de lelki szinten is gyógyító jóga, energia és táncos gyakorlatok segítenek önmagadhoz közelebb kerülni.

Itt nem kell megfelelni, nem kell hősnek lenni, megszakadni és teljesíteni.

Egyszerűen önmagad légy, úgy gyönyörű és tökéletes, ahogy vagy, az útonlevés folyamatában.