Reiki

Mi a reiki?

A reiki japán eredetű kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer, melynek legkönnyebben megtapasztalható formája a reiki kezelés. Mikao Usui az 1920-as évek elején dolgozta ki módszerét, miután 1922-ben, 21 napos elvonulása során megtapasztalta a megvilágosodottság állapotát.

Miben segít a reiki?

A teljes reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, beindítja az anyagcserét, salaktalanít, átfogóan regenerálja a szellemi test finomanyagában lévő energiapályákat, anyagcsere rendszereket.
Katalizálja, mozgásba hozza a test energiáit, sok esetben nagyon gyorsan állítja helyre a terhelhetőséget, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a kiváltott gyógyító reak­ciókat. Ha az energiapályákban (nádikban) az öt fő energia (váju) megfelelő módon áramoltatja az életerőt (pránát), és az energiaközpontok (csakrák) fel vannak töltve, akkor mind a testünk, mind a tudatunk megfelelő módon fog működni, mert az energia mind a kettőt átjárja és működtetni.