Kulcsár Anita

Önismereti utam hullámhegyei és völgyei során mindig megtalált a test, a saját testemmel való foglalkozás, törődés ereje, öröme. Ennek egyik formája a jóga, ami számomra erő és lágyság egyben. Mindkét elemre szükségünk van, az erő és lágyság együtt jár. A jóga visszavezet önmagamhoz, a középpontomban tart, emlékeztet arra, ami valójában fontos.

A jóga után a következő intenzív, katarktikus testélményem a szülés. Négy gyermekem van, négy különböző szülésélményem. Mindegyiknek helye van az életemben és mindegyik transzformatív változásokat hozott az önismereti utamba. A gyermekeim a legnagyobb tanítóim, hálás vagyok mindazért, amit tőlük, általuk megérthettem.

Nemcsak hiszem, de tapasztalom, hogy a tesünkkel való munka egyenes arányban van a lelki munkával. A testi és lelki jól-lét elválaszthatatlan egymástól és fontos, hogy ennek a megélése már gyermekkorban elkezdődhessen.

Szerencsés vagyok, hogy megtapasztalhattam az elfogadó-befogadó, őszinte, ítélkezésmentes női találkozások, női körök erejét. Dúlaként hasonló bizalmi (lég)kört szeretnék nyújtani a hozzám forduló édesanyáknak és édesapáknak.
Legfőbb inspirációm a mai napig Satish Kumar.